Wijze lessen van Wally

2 apr 2023 | Marketing, Schrijftips

Was jij als kind ook zo gek op zoekboeken? Boeken als ‘Zoek Wally’, waarin je elke bladzij af moest speuren op zoek naar dat kleine manneke met zijn streepjestrui?
Ik wel. En mijn kinderen ook.

Die verslonden alle drie het boek “Waar is mijn taart”, waar je op elke bladzij een taart kon spotten, maar nog héél veel meer. Ik heb het boek inmiddels minstens 300 keer voorgelezen en nog steeds ontdek ik nieuwe dingen.

Afbeelding van Wally - het mannetje met z'n streepjestrui en mutsje dat je moest zoeken op elke pagina in je zoekboek

✋ “Ho effe Annelies, zet dat lekker op Facebook. Wat heeft dit in vredesnaam met werk te maken?”


Nou, best veel, in mijn geval.

En jij kunt daar weer je voordeel mee doen 😉

Ik heb op m’n website namelijk ook op veel pagina’s kleine grapjes verstopt. Easter eggs, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Héle kleine details, die je vast niet allemaal ziet als je maar één keer m’n site bezoekt.

Knipoogjes van mij, en ook een paar van m’n briljante webdesigner Marloes (van Let’s Get Loes), die net als ik vindt dat zakelijk óók gewoon fun mag zijn.


Die verstopte geintjes hebben 3 voordelen:

  1. Mensen komen vaker terug én ze blijven extra lang hangen door onverwachte dingen. Goed voor m’n dwell time hoor, en dat vindt ome Google weer leuk! 🤪
  2. Mensen lezen niet alleen droge informatie over m’n bedrijf, maar leren me meteen kennen. Geen zoek Wally, maar zoek Annie. Want eigenlijk zijn het allemaal kleine vleugjes Annelies die in m’n teksten huizen. Vindt iemand mijn grapjes leuk, dan schept dat verbinding. En jongens, dat is zó belangrijk in business ❤️
  3. Mensen die m’n grapjes stom vinden, jaag ik hier keihard mee weg. Which is fine! Hoef ik daar ook geen kostbare tijd aan te verspillen. Zo blijft er meer tijd over voor mensen die zich wél aangetrokken voelen tot mijn vibe en waar ik dus veel fijner mee samenwerk! 👋🏻

Mocht je het je afvragen:

Ja, dit is je cue om die easter eggs op mijn website te gaan zoeken 😉. Mijn persoonlijke favoriet staat op m’n Over mij-pagina.

Laat je vooral inspireren, want wat mij betreft mogen zakelijke teksten véél meer sprankelen! En ja, dat geldt óók als je in B2B werkt. Daar werken tenslotte ook mensen. Thank me later voor dit verrassende inzicht 😉

Hoe kijk jij aan tegen grapjes op je site? Past het bij jouw merk, of vind je een serieuze uitstraling passender?

PS. Heb je zelf geen inspiratie voor grapjes, maar passen ze wél heel goed bij je merk? Dan tover ik ze met liefde in je teksten.

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en liefhebber van mooie zinnen en flauwe woordgrapjes. Schrijft #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Stuur me een berichtje!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Lees je gewoon lekker verder?

Boekentips

Recensie – Kut kanker!

Veertien keer kanker krijgen en dan zó positief blijven… Iedere keer als ik Bibian Mentel op tv zie ben ik weer totaal ondersteboven van haar mentale veerkracht. Haar ‘mentelity’. Daar wilde ik meer van weten, en dus las ik haar boek.

Boekentips

Recensie – De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Ik dacht dat De vrouw die een jaar in bed ging liggen ook waargebeurd was. Een volmaakte huisvrouw die dodelijk vermoeid raakt van altijd maar voor anderen zorgen en zelf ergens op het tweede plan blijven. Ik kon me wel iets voorstellen bij die moeheid 😉. 't Bleek fictie, wat even een tegenvaller was. Maar algauw werd het verhaal zó absurd dat ik toch graag wilde weten waar dit in vredesnaam zou eindigen!

Boekentips

Recensie – Ik kan er nét niet bij

Drie keer was ik zwanger. En drie keer maakte ik me flink zorgen of het kindje wel gezond zou zijn. Dar waren ze allemaal, gelukkig. Maar Sander Verheijen en zijn vrouw Jip hadden ‘pech’. In Ik kan er nét niet bij beschrijft hij op een prachtige manier hoe hun leven verandert als blijkt dat hun ogenschijnlijk gezonde tweelingzoons allebei een flinke handicap hebben.

Marketing

Hier zit het goud voor je contentmarketing

Lekker al je content uitbesteden aan een marketingbureau of een copywriter? Kan. Maar da's lang niet voor elk bedrijf de beste oplossing. Ik laat mijn klanten veel liever zélf hun content schrijven. Waarom? En hoe dan? Lees je hier.

Marketing

Het mooiste cadeau van Sinterklaas

Sinterklaas bracht dit jaar wel een héél bijzonder cadeau voor mij mee! Op pakjesavond ging namelijk mijn nieuwe website live. En hemeltjelief, wat ben ik blij met dit cadeau! Want een cadeau, dat is het ❤️. 🎁 Een cadeau van Marloes die het design maakte en de...

Persoonlijk

Stralend falen

Mijn reactie op een column van Japke-d Bouma over de durf-te-falen-beweging. Die schrijft voor dat je bewust fouten moet maken en de woede van je baas op je hals halen. Vond ik wat van 😉

Persoonlijk

Taalnazi of gebrek aan modegevoel?

Mode. Ik ben er niet zo goed in. Als iets net in de mode komt, vind ik het meestal lelijk. Tegen de tijd dat het weer uit de mode raakt, denk ik: hmm… zal ik het dan toch maar eens proberen? Heb ik misschien ook met taal...? Of ben ik gewoon een ouderwetse taalnazi? 😅

Boekentips Marketing Zonnige teksten

Boeken die ik verslond in februari

Aangezien er nog ruim 300 ‘gewone’ leesboeken op mijn tbr-lijst staan en bijna 150 businessboeken, probeer ik m’n leestempo weer wat op te voeren. In februari las ik 4 boeken. Waaronder een onwijze must-read voor contentmarketeers én een boek met de allerprachtigste vervloekingen #zinnenliefde

Boekentips

Deze boeken las ik in april

Ik deel graag over boeken waar ik blij van werd. Maar in april las ik er ook een paar met thema's als erfelijke alzheimer en kindermishandeling. Niks vrolijks aan, maar tóch aanraders.