Wijze lessen van Wally

2 apr 2023 | Marketing, Schrijftips

Was jij als kind ook zo gek op zoekboeken? Boeken als ‘Zoek Wally’, waarin je elke bladzij af moest speuren op zoek naar dat kleine manneke met zijn streepjestrui?
Ik wel. En mijn kinderen ook.

Die verslonden alle drie het boek “Waar is mijn taart”, waar je op elke bladzij een taart kon spotten, maar nog héél veel meer. Ik heb het boek inmiddels minstens 300 keer voorgelezen en nog steeds ontdek ik nieuwe dingen.

Afbeelding van Wally - het mannetje met z'n streepjestrui en mutsje dat je moest zoeken op elke pagina in je zoekboek

✋ “Ho effe Annelies, zet dat lekker op Facebook. Wat heeft dit in vredesnaam met werk te maken?”


Nou, best veel, in mijn geval.

En jij kunt daar weer je voordeel mee doen 😉

Ik heb op m’n website namelijk ook op veel pagina’s kleine grapjes verstopt. Easter eggs, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Héle kleine details, die je vast niet allemaal ziet als je maar één keer m’n site bezoekt.

Knipoogjes van mij, en ook een paar van m’n briljante webdesigner Marloes (van Let’s Get Loes), die net als ik vindt dat zakelijk óók gewoon fun mag zijn.


Die verstopte geintjes hebben 3 voordelen:

  1. Mensen komen vaker terug én ze blijven extra lang hangen door onverwachte dingen. Goed voor m’n dwell time hoor, en dat vindt ome Google weer leuk! 🤪
  2. Mensen lezen niet alleen droge informatie over m’n bedrijf, maar leren me meteen kennen. Geen zoek Wally, maar zoek Annie. Want eigenlijk zijn het allemaal kleine vleugjes Annelies die in m’n teksten huizen. Vindt iemand mijn grapjes leuk, dan schept dat verbinding. En jongens, dat is zó belangrijk in business ❤️
  3. Mensen die m’n grapjes stom vinden, jaag ik hier keihard mee weg. Which is fine! Hoef ik daar ook geen kostbare tijd aan te verspillen. Zo blijft er meer tijd over voor mensen die zich wél aangetrokken voelen tot mijn vibe en waar ik dus veel fijner mee samenwerk! 👋🏻

Mocht je het je afvragen:

Ja, dit is je cue om die easter eggs op mijn website te gaan zoeken 😉. Mijn persoonlijke favoriet staat op m’n Over mij-pagina.

Laat je vooral inspireren, want wat mij betreft mogen zakelijke teksten véél meer sprankelen! En ja, dat geldt óók als je in B2B werkt. Daar werken tenslotte ook mensen. Thank me later voor dit verrassende inzicht 😉

Hoe kijk jij aan tegen grapjes op je site? Past het bij jouw merk, of vind je een serieuze uitstraling passender?

PS. Heb je zelf geen inspiratie voor grapjes, maar passen ze wél heel goed bij je merk? Dan tover ik ze met liefde in je teksten.

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en flauwe-woordgrapjes-lover. Tovert je saaie of moeilijke teksten om in #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Mail me!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Lees je gewoon lekker verder?

Boekentips

Recensie – Kut kanker!

Veertien keer kanker krijgen en dan zó positief blijven… Iedere keer als ik Bibian Mentel op tv zie ben ik weer totaal ondersteboven van haar mentale veerkracht. Haar ‘mentelity’. Daar wilde ik meer van weten, en dus las ik haar boek.

Persoonlijk

Stralend falen

Mijn reactie op een column van Japke-d Bouma over de durf-te-falen-beweging. Die schrijft voor dat je bewust fouten moet maken en de woede van je baas op je hals halen. Vond ik wat van 😉

Boekentips

Boeken waar ik blij van werd in mei 2022

In mei las ik 4 boeken, en hier lees je de recensies, waaronder 'Waarom vrouwen minder werken dan mannen'. Verplichte kost, wat mij betreft! En verder: Een thuis in Afrika, Kees de Jongen en Oorlogsdochter (lezen als je fan van Downton Abbey bent!)

Marketing

Het mooiste cadeau van Sinterklaas

Sinterklaas bracht dit jaar wel een héél bijzonder cadeau voor mij mee! Op pakjesavond ging namelijk mijn nieuwe website live. En hemeltjelief, wat ben ik blij met dit cadeau! Want een cadeau, dat is het ❤️. 🎁 Een cadeau van Marloes die het design maakte en de...

Boekentips

Deze boeken las ik in april

Ik deel graag over boeken waar ik blij van werd. Maar in april las ik er ook een paar met thema's als erfelijke alzheimer en kindermishandeling. Niks vrolijks aan, maar tóch aanraders.

Boekentips

Recensie – Mam, ik bel je zo terug

“Mam, ik bel je zo terug”. Hoe vaak heb ik dat zelf niet tegen mijn moeder gezegd? Maar in het geval van Nadine was het de laatste zin ooit die ze tegen haar moeder zei. Een paar minuten later was ze dood. Vermoord door haar ex. Ik las het boek om te lezen hoe het zover kon komen en welke impact het had op het leven van haar familie. Zeer indrukwekkend!

Marketing

Hier zit het goud voor je contentmarketing

Lekker al je content uitbesteden aan een marketingbureau of een copywriter? Kan. Maar da's lang niet voor elk bedrijf de beste oplossing. Ik laat mijn klanten veel liever zélf hun content schrijven. Waarom? En hoe dan? Lees je hier.

Boekentips

Jij bent een badass

Wat een heerlijk boek! Het bruist van de energie die via mijn ogen zo in mijn hoofd en lijf terechtkwam terwijl ik het boek las. Jen Sincero heeft een supervlotte, heerlijk lompe recht-door-zee-schrijfstijl die me regelmatig hardop deed lachen. Maar intussen vertelt ze wel steengoede dingen. Lees maar!

Boekentips Marketing Zonnige teksten

Boeken die ik verslond in februari

Aangezien er nog ruim 300 ‘gewone’ leesboeken op mijn tbr-lijst staan en bijna 150 businessboeken, probeer ik m’n leestempo weer wat op te voeren. In februari las ik 4 boeken. Waaronder een onwijze must-read voor contentmarketeers én een boek met de allerprachtigste vervloekingen #zinnenliefde

Boekentips

Recensie – De verwarde cavia

Ik ben fan van Paulien Cornelisse. Als ik haar zie moet ik al lachen, ze praat zo heerlijk onderkoeld. Ook haar boeken vind ik enorm grappig, en dan met name Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik was dus ook erg benieuwd naar De verwarde cavia. De titel klonk mij wel wat bizar in de oren. Net als het plot: een cavia die op de afdeling communicatie werkt?! Lees hier of dit boek zo leuk was als ik hoopte.