Wijze lessen van Wally

2 apr 2023 | Marketing, Schrijftips

Was jij als kind ook zo gek op zoekboeken? Boeken als ‘Zoek Wally’, waarin je elke bladzij af moest speuren op zoek naar dat kleine manneke met zijn streepjestrui?
Ik wel. En mijn kinderen ook.

Die verslonden alle drie het boek “Waar is mijn taart”, waar je op elke bladzij een taart kon spotten, maar nog héél veel meer. Ik heb het boek inmiddels minstens 300 keer voorgelezen en nog steeds ontdek ik nieuwe dingen.

Afbeelding van Wally - het mannetje met z'n streepjestrui en mutsje dat je moest zoeken op elke pagina in je zoekboek

✋ “Ho effe Annelies, zet dat lekker op Facebook. Wat heeft dit in vredesnaam met werk te maken?”


Nou, best veel, in mijn geval.

En jij kunt daar weer je voordeel mee doen 😉

Ik heb op m’n website namelijk ook op veel pagina’s kleine grapjes verstopt. Easter eggs, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Héle kleine details, die je vast niet allemaal ziet als je maar één keer m’n site bezoekt.

Knipoogjes van mij, en ook een paar van m’n briljante webdesigner Marloes (van Let’s Get Loes), die net als ik vindt dat zakelijk óók gewoon fun mag zijn.


Die verstopte geintjes hebben 3 voordelen:

  1. Mensen komen vaker terug én ze blijven extra lang hangen door onverwachte dingen. Goed voor m’n dwell time hoor, en dat vindt ome Google weer leuk! 🤪
  2. Mensen lezen niet alleen droge informatie over m’n bedrijf, maar leren me meteen kennen. Geen zoek Wally, maar zoek Annie. Want eigenlijk zijn het allemaal kleine vleugjes Annelies die in m’n teksten huizen. Vindt iemand mijn grapjes leuk, dan schept dat verbinding. En jongens, dat is zó belangrijk in business ❤️
  3. Mensen die m’n grapjes stom vinden, jaag ik hier keihard mee weg. Which is fine! Hoef ik daar ook geen kostbare tijd aan te verspillen. Zo blijft er meer tijd over voor mensen die zich wél aangetrokken voelen tot mijn vibe en waar ik dus veel fijner mee samenwerk! 👋🏻

Mocht je het je afvragen:

Ja, dit is je cue om die easter eggs op mijn website te gaan zoeken 😉. Mijn persoonlijke favoriet staat op m’n Over mij-pagina.

Laat je vooral inspireren, want wat mij betreft mogen zakelijke teksten véél meer sprankelen! En ja, dat geldt óók als je in B2B werkt. Daar werken tenslotte ook mensen. Thank me later voor dit verrassende inzicht 😉

Hoe kijk jij aan tegen grapjes op je site? Past het bij jouw merk, of vind je een serieuze uitstraling passender?

PS. Heb je zelf geen inspiratie voor grapjes, maar passen ze wél heel goed bij je merk? Dan tover ik ze met liefde in je teksten.

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en flauwe-woordgrapjes-lover. Tovert je saaie of moeilijke teksten om in #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Mail me!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Lees je gewoon lekker verder?

Boekentips
Sfeerbeeld bij blog over boekentips - Je ziet een stapeltje boeken op het strand liggen.

So many books, so little time

Er zijn meer mooie boeken geschreven dan je óóit kunt lezen in de (hopelijk) 100 jaar die je op de wereld bent. Daarom deel ik hier vanaf nu weer vaker mijn mening over de boeken die ik las. Zodat jij de pareltjes eruit kan vissen en de tegenvallers lekker kunt overslaan 😉.

Boekentips

Recensie – De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Ik dacht dat De vrouw die een jaar in bed ging liggen ook waargebeurd was. Een volmaakte huisvrouw die dodelijk vermoeid raakt van altijd maar voor anderen zorgen en zelf ergens op het tweede plan blijven. Ik kon me wel iets voorstellen bij die moeheid 😉. 't Bleek fictie, wat even een tegenvaller was. Maar algauw werd het verhaal zó absurd dat ik toch graag wilde weten waar dit in vredesnaam zou eindigen!

Persoonlijk

Taalnazi of gebrek aan modegevoel?

Mode. Ik ben er niet zo goed in. Als iets net in de mode komt, vind ik het meestal lelijk. Tegen de tijd dat het weer uit de mode raakt, denk ik: hmm… zal ik het dan toch maar eens proberen? Heb ik misschien ook met taal...? Of ben ik gewoon een ouderwetse taalnazi? 😅

Boekentips

Recensie – Selma

De ondertitel van het boek Selma van Carolijn Visser trok meteen mijn aandacht: Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. Hoeveel tegenslag kun je hebben in je leven? Het boek won in 2017 de Libris Geschiedenis Prijs, dus dit moest natuurlijk gelezen worden.

Boekentips

Recensie – Wen er maar aan

Als je keihard wil lachen, moet je dit boek van Maike Meijer lezen (je kent haar misschien wel van Toren C). Met teksten als 'zo'n honger dat ik kwijlend naar mijn flosdraad kijk of er nog iets aanhangt wat ik kan verorberen' en met tekeningen erbij die minstens zo hilarisch zijn. Lezen hoor!

Marketing

Het mooiste cadeau van Sinterklaas

Sinterklaas bracht dit jaar wel een héél bijzonder cadeau voor mij mee! Op pakjesavond ging namelijk mijn nieuwe website live. En hemeltjelief, wat ben ik blij met dit cadeau! Want een cadeau, dat is het ❤️. 🎁 Een cadeau van Marloes die het design maakte en de...

Boekentips

Recensie – De verwarde cavia

Ik ben fan van Paulien Cornelisse. Als ik haar zie moet ik al lachen, ze praat zo heerlijk onderkoeld. Ook haar boeken vind ik enorm grappig, en dan met name Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik was dus ook erg benieuwd naar De verwarde cavia. De titel klonk mij wel wat bizar in de oren. Net als het plot: een cavia die op de afdeling communicatie werkt?! Lees hier of dit boek zo leuk was als ik hoopte.

Boekentips

Recensie – Mam, ik bel je zo terug

“Mam, ik bel je zo terug”. Hoe vaak heb ik dat zelf niet tegen mijn moeder gezegd? Maar in het geval van Nadine was het de laatste zin ooit die ze tegen haar moeder zei. Een paar minuten later was ze dood. Vermoord door haar ex. Ik las het boek om te lezen hoe het zover kon komen en welke impact het had op het leven van haar familie. Zeer indrukwekkend!

Persoonlijk Schrijftips

Typfouten, spelfouten, grapjes en augurken

Ik spotte een grappige taalfout, schreef er een post over en haalde me daarmee een hoop zuurpruimen en augurken op de hals. Het was namelijk geen taalfout en hoe belachelijk was het dat ik dat als tekstschrijver niet wist?? Zo werd een grappige post ineens een uitgebreid blog. Lees je hier.

Boekentips

Deze boeken las ik tijdens mijn vakantie

Vakantie is voor mij hét moment om even grandioos boeken te bingen. Dat lukte dit jaar ook weer best aardig, ook al waren we met 9 man op vakantie en gingen alle avonden 'op' aan spelletjes en wijntjes drinken. Maar overdag… bij het zwembad… ja, daar genoot ik met...