Boeken die ik verslond in februari

8 mrt 2022 | Boekentips, Marketing, Zonnige teksten

Aangezien er nog ruim 300 ‘gewone’ leesboeken op mijn tbr-lijst staan en bijna 150 businessboeken, probeer ik m’n leestempo weer wat op te voeren. En om mezelf een goeie stok achter de deur te geven, heb ik besloten de mooiste boeken ook weer in een blog te verwerken.

Deze boeken las ik in februari!

De dag dat ik mijn naam veranderde

Cover van boek Bibi Dumon Tak - De dag dat ik mijn naam veranderdeDit prachtige boek van Bibi Dumon Tak was een tip van mijn businesscoach Digna Brand. Het zit niet bepaald in de categorie ‘boeken waar je blij van wordt’, maar pfff… wat prachtig.

Hartverscheurend mooi. Denk dat die omschrijving het beste de lading dekt.

Het is het verhaal van Anna, die haar zusje Lize verliest aan kanker. Vanaf dat moment houdt Lizes ex de kinderen weg bij Anna en haar moeder. Afschuwelijk, de onmacht spát letterlijk van de pagina’s. Je vóelt de frustratie. Die komt nog het allermooist tot uiting in hoe de ex in het hele boek genoemd wordt:

De man wiens naam ik niet zal noemen – en dan volgt er een gigantische serie van vervloekingen. Zoals:

  • moge de lucht die hij inademt bewolkt zijn met vliegjes
  • moge zijn ziel branden zolang de aarde draait
  • moge de aarde openscheuren daar waar hij zijn voeten zet
  • mogen de sterren doven daar waar hij naar de hemel kijkt
  • moge spinrag zijn hersenen bekleden
  • moge het springtij hem tweewekelijks overspoelen

… en dat was alleen hoofdstuk 1 😅.

Luguber? Ik vond het prachtig en jaloersmakend creatief. En als je een paar bladzijden onderweg bent, gun je die gast dit ook allemaal. Wat hij allemaal flikt!

Nou goed, geen al te vrolijk leesvoer dus. Maar wel écht heel mooi.
(En dan te bedenken dat dit een waargebeurde familiegeschiedenis is. Oef.)

Nog minstens 50 van dit soort creatieve verwensingen ontdekken? Bestel De dag dat ik mijn naam veranderde* dan bij Bol.com.

De vier elementen

Cover van het boek De Vier Elementen van Robert PollackDe vier elementen van Robert Pollack* gaat over naziroofkunst, en het biedt weer een nieuw perspectief op de Tweede Wereldoorlog en het grijze schemergebied tussen goed en slecht. De hoofdstukken wisselen af tussen het nu en tijdens de WO2. De Duitse industrieel Bernhard Wenzel wordt er namelijk van beschuldigd dat zijn bedrijf vier schilderijen verbergt, die tijdens de Kristallnacht van een joodse familie zijn gestolen door de nazi’s.

Wat is er 80 jaar geleden gebeurd? Heeft Wenzels opa iets met die schilderijen te maken? En welke rol speelt Wenzels vader in dit verhaal? Wenzel stuurt zijn advocaat erop af… en dat levert een spannend en mooi boek op! 😊

Content Fortress

Jaja, ik las ook een businessboek uit in februari. En wat voor eentje: volgens mij heb ik nú al mijn favoriete studieboek van 2022 gelezen! Content Fortress van Martin Huntbach en Lyndsay Cambridge leert je precies hoe je met contentmarketing je Cover van het boek Content Fortress, over contentmarketingideale klant aantrekt, en de mensen wegjaagt die je energie waarschijnlijk gaan wegzuigen als ze klant zouden worden. Hoe? Door je content te verwerken in 8 verschillende pijlers.

Dit boek bevat een heleboel eyeopeners over contentmarketing, en al tijdens het lezen besloot ik dat ik deze methode ook door mijn eigen contentmarketingtrajecten ga verweven. Fijn, zo’n boek dat je een bak energie geeft om er ook echt mee aan de slag te gaan!

Wat er dan voor speciaals in stond? Dat deel ik binnenkort in een apart blog. Er stond namelijk echt te veel waardevolle informatie in om dat hier nu zomaar tussen te proppen.

Kun je niet wachten?

Bestel Content Fortress* dan gewoon snel bij Amazon. Absoluut de moeite waard, pinky promise!

De dochter van de imam

Cover van het boek De dochter van de imam, van Hannah ShahNóg een waargebeurd verhaal, en al net zo min een boek waar je blij van wordt tijdens het lezen. Maar ook dit boek is zéér de moeite waard! Hannah is de dochter van een Pakistaanse imam, een zeer gerespecteerd man in een lokale moslimgemeenschap in Engeland. De buitenwereld ziet haar vader als een voorbeeldige moslim, maar in werkelijkheid is het een tiran. Hannah wordt jarenlang zwaar door hem mishandeld en misbruikt. Ze durft niets te zeggen, want iedereen binnen de moslimgemeenschap staat aan de kant van haar vader. Maar als ze op haar zestiende uitgehuwelijkt dreigt te worden, loopt ze weg. En je snapt… dat wordt niet gewaardeerd…

Ik zei het al: geen vrolijk leesvoer. Maar als je dit leest besef je wél weer even extra goed hoe fijn je eigen leven is… en dat is ook een belangrijke note-to-self om af en toe even te herhalen!

Nieuwsgierig naar dit verhaal? Je koopt De dochter van de imam is bij Bol.com* verkrijgbaar. Of koop de Engelse editie bij Amazon*.

Ik zal proberen in maart wat vrolijkere kost te lezen en met je te delen! 😅

Dit boek lees ik op dit moment!

Story Brand – Donald Miller

Om je bedrijf te laten groeien, is 1 ding essentieel: je boodschap moet helder zijn. Je klanten willen precies snappen wat jouw toegevoegde waarde is. Welk probleem los je op? Waarom zal dat hun leven verbeteren? Dat moet je duidelijk kunnen vertellen. Het Story Brand-framework helpt je om die heldere boodschap te ontwikkelen. Een must-read voor copywriters en contentmarketeers!

Je koopt hem hier bij bol.com*.

*Oh ja trouwens, die linkjes naar Bol.com enzo zijn allemaal affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine bijdrage van Bol.com, Managementboek.nl of Amazon ontvang als jij via mijn link dit boek koopt. Jij betaalt geen cent extra!

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en liefhebber van mooie zinnen en flauwe woordgrapjes. Schrijft #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Stuur me een berichtje!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Fan van boekentips? Lees verder!

Boekentips

Deze boeken las ik in april

Ik deel graag over boeken waar ik blij van werd. Maar in april las ik er ook een paar met thema's als erfelijke alzheimer en kindermishandeling. Niks vrolijks aan, maar tóch aanraders.

Boekentips

Recensie – De waterdanser

Oprah Winfrey vond De waterdanser een van de beste boeken die ze ooit gelezen had. ‘Ik was compleet in de ban,’ zei ze. Meer aanmoediging heb ik niet nodig om een boek direct te gaan lezen.

Boekentips

Recensie – De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Ik dacht dat De vrouw die een jaar in bed ging liggen ook waargebeurd was. Een volmaakte huisvrouw die dodelijk vermoeid raakt van altijd maar voor anderen zorgen en zelf ergens op het tweede plan blijven. Ik kon me wel iets voorstellen bij die moeheid 😉. 't Bleek fictie, wat even een tegenvaller was. Maar algauw werd het verhaal zó absurd dat ik toch graag wilde weten waar dit in vredesnaam zou eindigen!

Boekentips

Recensie – De verwarde cavia

Ik ben fan van Paulien Cornelisse. Als ik haar zie moet ik al lachen, ze praat zo heerlijk onderkoeld. Ook haar boeken vind ik enorm grappig, en dan met name Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik was dus ook erg benieuwd naar De verwarde cavia. De titel klonk mij wel wat bizar in de oren. Net als het plot: een cavia die op de afdeling communicatie werkt?! Lees hier of dit boek zo leuk was als ik hoopte.

Boekentips

Recensie – Ik kan er nét niet bij

Drie keer was ik zwanger. En drie keer maakte ik me flink zorgen of het kindje wel gezond zou zijn. Dar waren ze allemaal, gelukkig. Maar Sander Verheijen en zijn vrouw Jip hadden ‘pech’. In Ik kan er nét niet bij beschrijft hij op een prachtige manier hoe hun leven verandert als blijkt dat hun ogenschijnlijk gezonde tweelingzoons allebei een flinke handicap hebben.

Boekentips

Recensie – Kut kanker!

Veertien keer kanker krijgen en dan zó positief blijven… Iedere keer als ik Bibian Mentel op tv zie ben ik weer totaal ondersteboven van haar mentale veerkracht. Haar ‘mentelity’. Daar wilde ik meer van weten, en dus las ik haar boek.

Boekentips

Recensie – Wen er maar aan

Als je keihard wil lachen, moet je dit boek van Maike Meijer lezen (je kent haar misschien wel van Toren C). Met teksten als 'zo'n honger dat ik kwijlend naar mijn flosdraad kijk of er nog iets aanhangt wat ik kan verorberen' en met tekeningen erbij die minstens zo hilarisch zijn. Lezen hoor!

Boekentips

Boeken waar ik blij van werd in mei 2022

In mei las ik 4 boeken, en hier lees je de recensies, waaronder 'Waarom vrouwen minder werken dan mannen'. Verplichte kost, wat mij betreft! En verder: Een thuis in Afrika, Kees de Jongen en Oorlogsdochter (lezen als je fan van Downton Abbey bent!)

Boekentips

Recensie – Mam, ik bel je zo terug

“Mam, ik bel je zo terug”. Hoe vaak heb ik dat zelf niet tegen mijn moeder gezegd? Maar in het geval van Nadine was het de laatste zin ooit die ze tegen haar moeder zei. Een paar minuten later was ze dood. Vermoord door haar ex. Ik las het boek om te lezen hoe het zover kon komen en welke impact het had op het leven van haar familie. Zeer indrukwekkend!

Boekentips

Jij bent een badass

Wat een heerlijk boek! Het bruist van de energie die via mijn ogen zo in mijn hoofd en lijf terechtkwam terwijl ik het boek las. Jen Sincero heeft een supervlotte, heerlijk lompe recht-door-zee-schrijfstijl die me regelmatig hardop deed lachen. Maar intussen vertelt ze wel steengoede dingen. Lees maar!