Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die hun teksten willen laten shinen, zodat hun merk volop in het zonnetje komt te staan en de leukste klanten aantrekt. 

Je hebt ijzersterke én sprankelende teksten nodig om je business te laten groeien. Ik help je hierbij.

Met m’n 22 jaar ervaring in de marketing- en communicatiebusiness (I know: 👵) weet ik één ding zeker: zonder goede copy geen succesvolle business. Goede teksten zijn de absolute basis van je merk en je business. Kun je helder en aantrekkelijk vertellen wie je bent en wat je doet, dan weten klanten je te vinden, wordt verkopen een makkie en kun je de wereld gaan veroveren met jouw briljante bedrijf!

Maar ja. Daar gaat het nog wel eens mis.
Veel bedrijven hebben hun missie en visie keurig vastgelegd, maar vinden het lastig om dit helder en consistent door te vertalen in hun copy en content. Dat zie je terug in hun (saaie) websites en (zouteloze) content, die nauwelijks interactie opleveren. Laat staan leads, klanten of omzet.

Wát je zegt is misschien al goed. Maar hóe je het zegt… daar gaat het in mijn ogen vaak mis. Want: your vibe attracts your tribe.

Dus wil je saaie klanten aantrekken? Dan zit je helemaal goed met je saaie teksten (mij niet bellen dan 😉). Maar wil je dat de allerleukste bedrijven of ondernemers staan te springen om jouw klant te worden? Dan tover ik graag zon in je copy door je webteksten of je content een dikke upgrade te geven. 

“Annelies werkt zeer snel en nauwkeurig, is kritisch, enorm flexibel en zorgt merkbaar voor verlichting van de werkdruk in het hele team.”

Moniek de Jongh
Head of Content @ Food Inspiration

“Ze heeft veel kennis en ervaring in de Foodservice wereld opgebouwd, waardoor ze een professionele sparringpartner is op het gebied van marketing en communicatie

Wilco Wieling 
General Sales Manager @ Conpax

“Annelies heeft het uitzonderlijke talent om van droge, zakelijke tekst een pakkend, verrassend, boeiend en begrijpelijk verhaal te maken.”

Marcea van Doorn
Sustainability Manager @ Bunzl Europe

“All I need is a sheet of paper and something to write with, and then I can turn the world upside down.”
Friedrich Nietzsche

Wat de f is Zon in je copy?

En wat heb jij eraan? 

Doei complexe, lastig leesbare en saaie teksten die tot in detail vertellen hoe fantastisch jouw bedrijf is. Hallo energieke, positieve, heldere copy die precies laat zien waar jouw bedrijf voor staat, voor wie je er bent en dat er voor de lezer echt maar één ding op zit: met jou gaan samenwerken.  

Dát is waar zon in je copy voor staat. Ik vind namelijk dat ook zakelijke teksten mogen sprankelen, zodat ze de fijne personality van je merk uitademen. (Je zou het mijn ‘why’ kunnen noemen 😇).

Daarom breng ik licht, lucht en positieve vibes in de copy en content van mooie bedrijven. Ik maak hun teksten helder, makkelijk leesbaar, foutloos, sprankelend én overtuigend, zodat zij nóg meer mensen blij kunnen maken met hun aanbod.

“Annelies heeft een sprankelende persoonlijkheid en dat zie je terug in de teksten”

Deborah Cabau
Business Astroloog

Boekje open over Annelies

Tja. De Privé zegt dus helemaal niets over mij. Die kans vergooide ik toen ik van het Gooi eerst naar Almere en vervolgens naar Drenthe verhuisde 😉. Maar dat geeft niet, dan doe ik zelf wel een boekje open! Eerst even wat cijfertjes:

jaar contentmanager in B2C

jaar marketingmanager in B2B (foodservice)

jaar freelance copywriter

bedrijven kregen al zon in hun copy

Maar ik ben tóch meer van de lettertjes…

Was ik als boekenwurmpje kind al, toen ik hele verhalen schreef op onze stokoude IBM-pc. Nadat ik mijn master in Toegepaste Communicatiewetenschap haalde aan de Universiteit Twente, startte ik mijn carrière als webredacteur bij Davilex en werd ik vervolgens contentmanager bij een online jongerencommunity. Daarna was ik ruim 13 jaar marketing- en communicatiemanager bij Bunzl. Op LinkedIn zie je wat ik daar allemaal deed. 

In 2016 nam ik ontslag en begon ik voor mezelf als freelance copywriter en eindredacteur. Vanuit mijn tekstbureau Sterkstaaltje hielp ik de afgelopen 6 jaar ruim 170 bedrijven en ondernemers met het schrijven en verbeteren van hun webteksten, blogs, socialmediaposts, e-mailfunnels, klantcases en complete brochures en magazines.

Annelies met notebook en pen

Van copywriter naar copycoach

Na 6 jaar Sterkstaaltje weet ik precies welke projecten ik het allertofst vind en waarmee ik mijn klanten op de allerbeste manier help. Dat zijn de projecten waarbij ik bestaande teksten optimaliseer. Ze nóg beter, helderder, lekkerder leesbaar én overtuigender maak. Jij levert de basisteksten aan; ik schaaf, schrap, voeg toe en zet puntjes op alle i’s. Oftewel: jij zorgt voor de correcte inhoud, ik voor de perfecte vorm. Zodat je teksten meer en leukere klanten aantrekken, jouw merk in het zonnetje zetten en jij jouw doelen bereikt. 

Niet doorvertellen, maar ik heb ook nog een privéleven…

Hoewel ik mijn werk fantastisch vind, breng ik óók heel graag tijd door met Aljen, onze drie kinderen (15, 12 en 6) en mijn vriend(inn)en. Ik hou van lezen (zowel romans als businessboeken en boeken over persoonlijke ontwikkeling), badmintonnen, wandelen met een podcast in m’n oren, en feestjes waar je kan dansen 🎉.

Genoeg over mij. Over naar jou.

Wil jij ook je teksten laten shinen zodat je business verder kan groeien?