So many books, so little time

16 feb 2024 | Boekentips

Er zijn meer mooie boeken geschreven dan je óóit kunt lezen in de (hopelijk) 100 jaar dat je op de wereld bent. Daarom deel ik hier vanaf nu weer vaker mijn mening over de boeken die ik las. Zodat jij de pareltjes eruit kan vissen en de tegenvallers lekker kunt overslaan 😉.

Ongetemd leven (Glennon Doyle)

⭐⭐⭐⭐⭐

Sodeju, wat vond ik dít een mooi boek! Ik kreeg zeer regelmatig kippenvel bij het lezen, of zelfs tranen in mijn ogen. Wat houden we onszelf allemaal onnodig klein, poeh. En wat is het moeilijk om uit de spelregels van onze maatschappij los te breken.

We zijn letterlijk getemd. In een hok gestopt. Mannen én vrouwen. De regels, de muren van de hokjes, zijn er zó ingesleten bij ons allemaal dat we het niet eens altijd doorhebben. Glennon geeft je inzicht in die ongeschreven regels, en inspireert je om jezelf te bevrijden uit je eigen kooi. Want de deur is níet op slot, en toch blijven de meesten van ons gewoon op hun veilige plek zitten.

Ik ga hier nog een aparte recensie aan wijden. Met foto’s erbij van mooie fragmenten, die me aan het nadenken zetten. Dat waren er nogal wat.

Geen zin om op die recensie te wachten? Lees het boek dan vooral zelf. Krijg je geen spijt van. Leen het bij de bieb of bestel hem via Bol.com*

Doe jezelf niet te kort (Almut Schmale-Riedel)

⭐⭐⭐⭐

Je onzeker voelen over je eigen kunnen, jezelf onnodig klein houden, je klanten altijd laten voorgaan op je eigen bedrijf… handen omhoog als je dit soort gedachten en patronen herkent 😉. Dus toen ik de vraag kreeg het boek “Doe jezelf niet tekort” te recenseren, deed ik dat graag. De hele recensie (en samenvatting) lees je hier.

(TLDR: niet heel makkelijk leesbaar, maar wel een bere-interessant boek. Zeker als je kinderen hebt, kun je hier echt veel van leren. Ik hoop dat ik de schade nog kan herstellen bij de mijne 😉. Snel die samenvatting lezen dus, of gewoon lekker het boek bestellen*.

Te lijf (Isa Hoes & Medina Schuurman)

⭐⭐⭐

Heel wat anders, maar ook erg interessant: het boek Te lijf van Isa Hoes & Medina Schuurman. Ik ben de 45 inmiddels gepasseerd, dus die tips over hoe je mooi en gezond ouder wordt, kan ik wel gebruiken 😉.

Ik herkende gelukkig nog niet zo veel van de beschreven (overgangs)klachten (zou ik dan tóch eeuwig jong blijven? 😇). Maar voor de zekerheid heb ik toch een aantal tips opgeslagen. Zodat als die klachten wél komen, ik precies weet wat me te doen staat qua voeding, hormoonsuppletie en beweging. Fijn leesbaar boek met grappige anekdotes en inspirerende interviews. De hardcover-versie was wel erg groot en zwaar, maar Bol.com verkoopt hem gelukkig als paperback.

Roze bikini (Ingrid Vermulst)

⭐⭐⭐

Het leek een luchtig niemendalletje dat ik uit het boekenrek van de bieb pakte, maar het bleek een prachtig inspirerend verhaal te zijn. Een reisverslag van Ingrid Vermulst. Na een aantal turbulente jaren – waarin haar moeder sterft aan borstkanker, haar vader haar bedriegt, zij zelf borstkanker krijgt én een buitenechtelijke relatie – besluit om in haar eentje naar Spanje te rijden. Op de motor, op zoek naar zichzelf. Eigenlijk twee reisverslagen in één: je volgt de rit van een dorpje in Groningen naar Spanje, en haar reis om dichter bij zichzelf te komen. Inspirerend én grappig! (Bij Bol.com is-ie alleen nog tweedehands te koop… ik had hem geleend van de bieb)


Welke ga jij lezen?

En? Zat er iets bij waarvan je denkt: die wil ik ook lezen? Leuk al je het even aan me laat weten. En als je nog briljante boeken aan mij wil tippen.. heel graag! Mag via een mailtje 😘

(* De linkjes in dit blog zijn affiliate linkjes. Als je via deze linkjes een (e-)boek koopt, krijg ik daar een paar cent commissie voor. Kost jou niks extra 😘)

Dit boek lees ik op dit moment!

Story Brand – Donald Miller

Om je bedrijf te laten groeien, is 1 ding essentieel: je boodschap moet helder zijn. Je klanten willen precies snappen wat jouw toegevoegde waarde is. Welk probleem los je op? Waarom zal dat hun leven verbeteren? Dat moet je duidelijk kunnen vertellen. Het Story Brand-framework helpt je om die heldere boodschap te ontwikkelen. Een must-read voor copywriters en contentmarketeers!

Je koopt hem hier bij bol.com*.

*Oh ja trouwens, die linkjes naar Bol.com enzo zijn allemaal affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine bijdrage van Bol.com, Managementboek.nl of Amazon ontvang als jij via mijn link dit boek koopt. Jij betaalt geen cent extra!

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en flauwe-woordgrapjes-lover. Tovert je saaie of moeilijke teksten om in #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Mail me!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Fan van boekentips? Lees verder!

Boekentips

Recensie – De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Ik dacht dat De vrouw die een jaar in bed ging liggen ook waargebeurd was. Een volmaakte huisvrouw die dodelijk vermoeid raakt van altijd maar voor anderen zorgen en zelf ergens op het tweede plan blijven. Ik kon me wel iets voorstellen bij die moeheid 😉. 't Bleek fictie, wat even een tegenvaller was. Maar algauw werd het verhaal zó absurd dat ik toch graag wilde weten waar dit in vredesnaam zou eindigen!

Boekentips

Deze boeken las ik tijdens mijn vakantie

Vakantie is voor mij hét moment om even grandioos boeken te bingen. Dat lukte dit jaar ook weer best aardig, ook al waren we met 9 man op vakantie en gingen alle avonden 'op' aan spelletjes en wijntjes drinken. Maar overdag… bij het zwembad… ja, daar genoot ik met...

Boekentips

Recensie – De verwarde cavia

Ik ben fan van Paulien Cornelisse. Als ik haar zie moet ik al lachen, ze praat zo heerlijk onderkoeld. Ook haar boeken vind ik enorm grappig, en dan met name Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik was dus ook erg benieuwd naar De verwarde cavia. De titel klonk mij wel wat bizar in de oren. Net als het plot: een cavia die op de afdeling communicatie werkt?! Lees hier of dit boek zo leuk was als ik hoopte.

Boekentips Marketing Zonnige teksten

Boeken die ik verslond in februari

Aangezien er nog ruim 300 ‘gewone’ leesboeken op mijn tbr-lijst staan en bijna 150 businessboeken, probeer ik m’n leestempo weer wat op te voeren. In februari las ik 4 boeken. Waaronder een onwijze must-read voor contentmarketeers én een boek met de allerprachtigste vervloekingen #zinnenliefde

Boekentips

Recensie – De waterdanser

Oprah Winfrey vond De waterdanser een van de beste boeken die ze ooit gelezen had. ‘Ik was compleet in de ban,’ zei ze. Meer aanmoediging heb ik niet nodig om een boek direct te gaan lezen.

Boekentips

Deze boeken las ik in april

Ik deel graag over boeken waar ik blij van werd. Maar in april las ik er ook een paar met thema's als erfelijke alzheimer en kindermishandeling. Niks vrolijks aan, maar tóch aanraders.

Boekentips

Recensie – Ik kan er nét niet bij

Drie keer was ik zwanger. En drie keer maakte ik me flink zorgen of het kindje wel gezond zou zijn. Dar waren ze allemaal, gelukkig. Maar Sander Verheijen en zijn vrouw Jip hadden ‘pech’. In Ik kan er nét niet bij beschrijft hij op een prachtige manier hoe hun leven verandert als blijkt dat hun ogenschijnlijk gezonde tweelingzoons allebei een flinke handicap hebben.

Boekentips

Recensie – Mam, ik bel je zo terug

“Mam, ik bel je zo terug”. Hoe vaak heb ik dat zelf niet tegen mijn moeder gezegd? Maar in het geval van Nadine was het de laatste zin ooit die ze tegen haar moeder zei. Een paar minuten later was ze dood. Vermoord door haar ex. Ik las het boek om te lezen hoe het zover kon komen en welke impact het had op het leven van haar familie. Zeer indrukwekkend!

Boekentips
Sfeerfoto van een stapeltje boeken voor een blauwe muur

Boekentips – februari 2024

Deze boeken las ik in februari.
Niet zo'n mooi lang lijstje als in januari, maar ja, toen had ik een week kerstvakantie. Maar ik las wél een paar prachtige boeken, dus lees toch maar even verder 😇

Boekentips

Recensie – Het meisje dat verdween

“Ik word bang van de titel van jouw boek,” zei mijn dochter. En terecht. Wat een horror moet het zijn, als je dochtertje zomaar verdwijnt. De dochter die je probeert te redden, maar die verraden wordt en moederziel alleen aan de nazi’s wordt overgedragen. Waargebeurd en afschuwelijk verhaal, maar wel een absolute aanrader om dit boek te lezen.

Boekentips
Foto van een man tegen een gele achtergrond, met een paars boek voor zijn neus.

Recensie – Angstige mensen

Heel anders dan alles wat ik ooit eerder las, maar wat een heerlijk boek was dit! Grappig, ontroerend, frustrerend, nieuwsgierigmakend, kippenvelgevend, vol prachtige taalvondsten en bizarre plotwendingen … this book has it all 🥰.