Deze beauties van boeken las ik in maart

15 apr 2022 | Boekentips, Zonnige teksten

In maart las ik niet superveel. Maar de boeken díe ik las waren echte beauties! De eerste twee waren net als in februari tips van Digna Brand. Niet per se boeken waar ik nou echt vrolijk van werd, maar toch allebei prachtig. Het derde boek dat ik uitlas was een steengoed boek over contentmarketing: They Ask, You Answer van Marcus Sheridan.

Hard Land – Benedict Wells

Boekcover Hard Land van Benedict WellsSinds ik Het einde van de eenzaamheid las, ben ik fan van Benedict Wells. En ook Hard Land is prachtig (hoewel ik stiekem vond dat het niet kon tippen aan dat eerste boek). Je leest het verhaal van Sam, een 15-jarige puber in een troosteloos Amerikaans stadje, met een nog troostelozere gezinssituatie. Zijn moeder is ernstig ziek, zijn werkloze vader zegt geen woord, en zijn oudere zus is het huis al lange tijd geleden ontvlucht. Sam leeft een soort zombie-bestaan, tótdat hij een vakantiebaantje neemt in een oude bioscoop. Hij krijgt een paar vrienden, wordt verliefd, en viert het leven tijdens een magische zomer. Tot zijn moeder overlijdt en Sam wordt gedwongen om volwassen te worden. Geen supervrolijk maar wel een mooi boek: een echte coming-of-age roman die me een beetje deed denken aan Stand by Me, en die ik ooit nog wel eens verfilmd zie worden.

Ik ben een eiland – Tamsin Calidas

Ik wil geen goud met deze vrouw ruilen, maar ik ben wel vét onder de indruk van haar veerkracht. Ik ben een eiland gaat over een stel dat hun jachtige leventje in Londen gedag zwaait en een bouwval koopt op een afgelegen Schots eiland om daar schapen te gaan fokken. Klinkt superidyllisch, right?

Nou, dat is het dus niet. De gesloten eilandbevolking zit bepaald niet op ze te wachten, het kind waarnaar ze verlangen komt niet, het weer is vaak slecht, hun huis blijft bouwvallig, en uiteindelijk loopt hun huwelijk loopt op de klippen. En dat is nog maar het begin van de ellende. (Ik zei al dat ik niet wilde ruilen…).
Maar voor je denkt: wat een ellendig boek, dat hoef ik niet te lezen; dit rauwe verhaal biedt ook hoop. Het boek ontpopt zich uiteindelijk tot een ode aan de natuur en aan het diepste overlevingsinstinct van de mens.

Wil je dit boek ook lezen? Koop het hier of leen het bij de bieb, zoals ik deed.

They Ask, You Answer – Marcus Sheridan

Cover van dit fantastische boek over contentmarketing _They Ask, You Answer van Marcus SheridanDit is echt een must-read voor iedereen die iets met contentmarketing doet. En wat mij betreft óók voor bedrijven die met waardevolle, eerlijke content aan hun merk willen bouwen. Ik ga hier nog een uitgebreide recensie van schrijven, maar de kernboodschap deel ik vast: wil je aan je merk bouwen en je business laten groeien door middel van contentmarketing? Geef dan (eerlijk!) antwoord op de vragen die je klanten en prospects aan je stellen. En ja, dat betekent óók eerlijk zijn over je prijzen en je concurrentie. Spannend? Zeker! De moeite waard? HELL YEAH!

Kun je niet wachten op de uitgebreide recensie? Bestel hem dan vast*.
Écht de moeite waard, dat beloof ik je!

Dit boek lees ik op dit moment!

Story Brand – Donald Miller

Om je bedrijf te laten groeien, is 1 ding essentieel: je boodschap moet helder zijn. Je klanten willen precies snappen wat jouw toegevoegde waarde is. Welk probleem los je op? Waarom zal dat hun leven verbeteren? Dat moet je duidelijk kunnen vertellen. Het Story Brand-framework helpt je om die heldere boodschap te ontwikkelen. Een must-read voor copywriters en contentmarketeers!

Je koopt hem hier bij bol.com*.

*Oh ja trouwens, die linkjes naar Bol.com enzo zijn allemaal affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine bijdrage van Bol.com, Managementboek.nl of Amazon ontvang als jij via mijn link dit boek koopt. Jij betaalt geen cent extra!

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en liefhebber van mooie zinnen en flauwe woordgrapjes. Schrijft #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Stuur me een berichtje!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Fan van boekentips? Lees verder!

Boekentips

Recensie – Wen er maar aan

Als je keihard wil lachen, moet je dit boek van Maike Meijer lezen (je kent haar misschien wel van Toren C). Met teksten als 'zo'n honger dat ik kwijlend naar mijn flosdraad kijk of er nog iets aanhangt wat ik kan verorberen' en met tekeningen erbij die minstens zo hilarisch zijn. Lezen hoor!

Boekentips

Recensie – Selma

De ondertitel van het boek Selma van Carolijn Visser trok meteen mijn aandacht: Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. Hoeveel tegenslag kun je hebben in je leven? Het boek won in 2017 de Libris Geschiedenis Prijs, dus dit moest natuurlijk gelezen worden.

Boekentips

Recensie – De waterdanser

Oprah Winfrey vond De waterdanser een van de beste boeken die ze ooit gelezen had. ‘Ik was compleet in de ban,’ zei ze. Meer aanmoediging heb ik niet nodig om een boek direct te gaan lezen.

Boekentips

Recensie – Mam, ik bel je zo terug

“Mam, ik bel je zo terug”. Hoe vaak heb ik dat zelf niet tegen mijn moeder gezegd? Maar in het geval van Nadine was het de laatste zin ooit die ze tegen haar moeder zei. Een paar minuten later was ze dood. Vermoord door haar ex. Ik las het boek om te lezen hoe het zover kon komen en welke impact het had op het leven van haar familie. Zeer indrukwekkend!

Boekentips Marketing Zonnige teksten

Boeken die ik verslond in februari

Aangezien er nog ruim 300 ‘gewone’ leesboeken op mijn tbr-lijst staan en bijna 150 businessboeken, probeer ik m’n leestempo weer wat op te voeren. In februari las ik 4 boeken. Waaronder een onwijze must-read voor contentmarketeers én een boek met de allerprachtigste vervloekingen #zinnenliefde

Boekentips

Recensie – De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Ik dacht dat De vrouw die een jaar in bed ging liggen ook waargebeurd was. Een volmaakte huisvrouw die dodelijk vermoeid raakt van altijd maar voor anderen zorgen en zelf ergens op het tweede plan blijven. Ik kon me wel iets voorstellen bij die moeheid 😉. 't Bleek fictie, wat even een tegenvaller was. Maar algauw werd het verhaal zó absurd dat ik toch graag wilde weten waar dit in vredesnaam zou eindigen!

Boekentips

Deze boeken las ik tijdens mijn vakantie

Vakantie is voor mij hét moment om even grandioos boeken te bingen. Dat lukte dit jaar ook weer best aardig, ook al waren we met 9 man op vakantie en gingen alle avonden 'op' aan spelletjes en wijntjes drinken. Maar overdag… bij het zwembad… ja, daar genoot ik met...

Boekentips

Jij bent een badass

Wat een heerlijk boek! Het bruist van de energie die via mijn ogen zo in mijn hoofd en lijf terechtkwam terwijl ik het boek las. Jen Sincero heeft een supervlotte, heerlijk lompe recht-door-zee-schrijfstijl die me regelmatig hardop deed lachen. Maar intussen vertelt ze wel steengoede dingen. Lees maar!

Boekentips

Recensie – Ik kan er nét niet bij

Drie keer was ik zwanger. En drie keer maakte ik me flink zorgen of het kindje wel gezond zou zijn. Dar waren ze allemaal, gelukkig. Maar Sander Verheijen en zijn vrouw Jip hadden ‘pech’. In Ik kan er nét niet bij beschrijft hij op een prachtige manier hoe hun leven verandert als blijkt dat hun ogenschijnlijk gezonde tweelingzoons allebei een flinke handicap hebben.

Boekentips

Deze boeken las ik in april

Ik deel graag over boeken waar ik blij van werd. Maar in april las ik er ook een paar met thema's als erfelijke alzheimer en kindermishandeling. Niks vrolijks aan, maar tóch aanraders.

Boekentips

Recensie – De verwarde cavia

Ik ben fan van Paulien Cornelisse. Als ik haar zie moet ik al lachen, ze praat zo heerlijk onderkoeld. Ook haar boeken vind ik enorm grappig, en dan met name Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik was dus ook erg benieuwd naar De verwarde cavia. De titel klonk mij wel wat bizar in de oren. Net als het plot: een cavia die op de afdeling communicatie werkt?! Lees hier of dit boek zo leuk was als ik hoopte.

Boekentips

Boeken waar ik blij van werd in mei 2022

In mei las ik 4 boeken, en hier lees je de recensies, waaronder 'Waarom vrouwen minder werken dan mannen'. Verplichte kost, wat mij betreft! En verder: Een thuis in Afrika, Kees de Jongen en Oorlogsdochter (lezen als je fan van Downton Abbey bent!)

Boekentips

Recensie – Kut kanker!

Veertien keer kanker krijgen en dan zó positief blijven… Iedere keer als ik Bibian Mentel op tv zie ben ik weer totaal ondersteboven van haar mentale veerkracht. Haar ‘mentelity’. Daar wilde ik meer van weten, en dus las ik haar boek.