Deze boeken las ik tijdens mijn vakantie

9 sep 2021 | Boekentips

Vakantie is voor mij hét moment om even grandioos boeken te bingen. Dat lukte dit jaar ook weer best aardig, ook al waren we met 9 man op vakantie en gingen alle avonden ‘op’ aan spelletjes en wijntjes drinken. Maar overdag… bij het zwembad… ja, daar genoot ik met volle teugen van mijn boeken.

Ik had naast mijn e-reader vol romans ook 8 hardcopy ‘studieboeken’ meegenomen – inderdaad, what was I thinking? – en las er maar liefst eentje uit 🙈. Verder had ik deze vakantie meer zin in romans en waargebeurde verhalen. Dit las ik:

The Artist’s Way – Julia Cameron

Dit boek stond al langer op mijn tbr-lijst, want het staat bekend als must-read voor creatievelingen. En ik moet zeggen… ik vond het ook echt een goed boek! Het geeft je de tools om je creativiteit te ontketenen. The Artist’s Way is vooral bekend om de beroemde Morning Papers. Die ben ik na de vakantie dan ook meteen gaan schrijven. Een uitgebreidere recensie volgt binnenkort!

Ook je creatieve vuur herontdekken? Je koopt het bij Managementboek.nl*

Plaza Granada / The return – Victoria Hislop

Bibliotheek in het vakantiehuis_volle boekenplanken, tot mijn grote vreugdeDit boek vond ik in ons vakantiehuis in de boekenkast (oh, how I love vakantiehuizen met boekenkasten 🥰). En ik heb het verslonden! Een prachtig boek over de Spaanse Burgeroorlog, die in 1936 en de daarop volgende jaren het land en de mensen totaal in de vernieling hielp, maar waar je eigenlijk bijna nooit iets over hoort. Erg indrukwekkend, en absoluut het lezen waard. Dat kan ook gewoon in het Nederlands hoor, bij ons heet het boek Plaza Granada.

Je koopt het tweedehands bij Bol.com*. Liever nieuw? Koop hem dan in het Engels.

Krijg nou tieten – Claudia de Breij

Dit boekje is alweer wat ouder – Claudia’s zoon is inmiddels 13 – maar het is nog steeds hilarisch leesvoer. Lekker herkenbaar als je zelf moeder bent. De nuchtere en wat lompige humor van Claudia is natuurlijk ook gewoon heerlijk. Perfect tussendoortje tussen twee romans in!

Je koopt dit heerlijke tussendoortje bij Bol.com*

Ondergedoken – Liza Marklund

Met e-reader bij het zwembad, Ondergedoken van Liza Marklund aan het lezenZo… dít was me toch een indrukwekkend boek! Dit boek vertelt het verhaal van Mia Eriksson, een jonge Zweede vrouw die verliefd wordt op een Libanese vluchteling. De relatie begint heel idyllisch, maar neemt al snel een bizarre wending. Ze mag steeds minder van hem. Niet in badpak naar het strand, niet op bezoek bij een vriendin zonder hem, niet bevriend zijn met mannen…

Ze wordt zijn bezit, en hij begint haar te mishandelen. Ook als ze zwanger wordt, mishandelt hij haar. En als het kind geboren is, mishandelt hij ook het kind. Als Mia hem verlaat, wordt het nog erger. En als ze later trouwt met een andere man, wordt het wéér een tandje erger. Haar leven wordt een hel, een aaneenschakeling van bedreigingen en mishandelingen, totdat de situatie zo onhoudbaar wordt dat ze met haar gezin moet onderduiken. Maar zelfs dan is de ellende niet over.

Een heftig boek, onbegrijpelijk dat zoiets kan gebeuren in een ontwikkeld land als Zweden. Wel prachtig beschreven, en zeer de moeite van het lezen waard. Je koopt deze waargebeurde thriller bij Bol.com*. En als je wil weten hoe het met Mia afloopt, kun je ook het vervolg nog lezen: Asiel.

Asiel – Liza Marklund

Dit is het vervolg op Ondergedoken. Hierin lees je hoe het leven van Mia en haar gezin eruitziet nadat ze Zweden zijn ontvlucht om haar ex te ontlopen. Spoiler alert: niet makkelijk. Via Zuid-Amerika proberen ze de Verenigde Staten binnen te komen. Dat gaat bepaald niet zonder slag of stoot.

Ook dit is een mooi boek, maar Ondergedoken vond ik vele malen spannender. Lees die dus sowieso eerst!

Ook dit boek shop je uiteraard bij Bol.com.

Nachtblauw – Simone van der Vlugt

Deze fijne historische roman van Simone van der Vlugt neemt je mee naar het Noord-Holland en Delft in de Gouden Eeuw. De tijd waarin de plateelfabrieken in opkomst waren, en waar de voorlopers van Delfts blauw aardewerk geboren werden. Je volgt hier het leven van Catrijn, die na het overlijden van haar man naar Amsterdam en vervolgens naar Delft vlucht. Daar leert ze een nieuwe liefde kennen, overleeft een enorme explosie die de Delftse binnenstad in puin legt, en krijgt te maken met de pest. Kortom, woelige tijden 😉. Lekker leesvoer, net zoals alle boeken van Simone van der Vlugt, en je steekt er ook nog wat van op.

Kopen? Gauw naar Bolbolbolbolbol-punt-com*

Dit boek lees ik op dit moment!

Story Brand – Donald Miller

Om je bedrijf te laten groeien, is 1 ding essentieel: je boodschap moet helder zijn. Je klanten willen precies snappen wat jouw toegevoegde waarde is. Welk probleem los je op? Waarom zal dat hun leven verbeteren? Dat moet je duidelijk kunnen vertellen. Het Story Brand-framework helpt je om die heldere boodschap te ontwikkelen. Een must-read voor copywriters en contentmarketeers!

Je koopt hem hier bij bol.com*.

*Oh ja trouwens, die linkjes naar Bol.com enzo zijn allemaal affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine bijdrage van Bol.com, Managementboek.nl of Amazon ontvang als jij via mijn link dit boek koopt. Jij betaalt geen cent extra!

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en flauwe-woordgrapjes-lover. Tovert je saaie of moeilijke teksten om in #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Mail me!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Fan van boekentips? Lees verder!

Boekentips

Recensie – Selma

De ondertitel van het boek Selma van Carolijn Visser trok meteen mijn aandacht: Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. Hoeveel tegenslag kun je hebben in je leven? Het boek won in 2017 de Libris Geschiedenis Prijs, dus dit moest natuurlijk gelezen worden.

Boekentips

Recensie – Mam, ik bel je zo terug

“Mam, ik bel je zo terug”. Hoe vaak heb ik dat zelf niet tegen mijn moeder gezegd? Maar in het geval van Nadine was het de laatste zin ooit die ze tegen haar moeder zei. Een paar minuten later was ze dood. Vermoord door haar ex. Ik las het boek om te lezen hoe het zover kon komen en welke impact het had op het leven van haar familie. Zeer indrukwekkend!

Boekentips

Recensie – Kut kanker!

Veertien keer kanker krijgen en dan zó positief blijven… Iedere keer als ik Bibian Mentel op tv zie ben ik weer totaal ondersteboven van haar mentale veerkracht. Haar ‘mentelity’. Daar wilde ik meer van weten, en dus las ik haar boek.

Boekentips

Recensie – Ik kan er nét niet bij

Drie keer was ik zwanger. En drie keer maakte ik me flink zorgen of het kindje wel gezond zou zijn. Dar waren ze allemaal, gelukkig. Maar Sander Verheijen en zijn vrouw Jip hadden ‘pech’. In Ik kan er nét niet bij beschrijft hij op een prachtige manier hoe hun leven verandert als blijkt dat hun ogenschijnlijk gezonde tweelingzoons allebei een flinke handicap hebben.

Boekentips

Recensie – De waterdanser

Oprah Winfrey vond De waterdanser een van de beste boeken die ze ooit gelezen had. ‘Ik was compleet in de ban,’ zei ze. Meer aanmoediging heb ik niet nodig om een boek direct te gaan lezen.

Boekentips

Jij bent een badass

Wat een heerlijk boek! Het bruist van de energie die via mijn ogen zo in mijn hoofd en lijf terechtkwam terwijl ik het boek las. Jen Sincero heeft een supervlotte, heerlijk lompe recht-door-zee-schrijfstijl die me regelmatig hardop deed lachen. Maar intussen vertelt ze wel steengoede dingen. Lees maar!

Boekentips

Recensie – De verwarde cavia

Ik ben fan van Paulien Cornelisse. Als ik haar zie moet ik al lachen, ze praat zo heerlijk onderkoeld. Ook haar boeken vind ik enorm grappig, en dan met name Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik was dus ook erg benieuwd naar De verwarde cavia. De titel klonk mij wel wat bizar in de oren. Net als het plot: een cavia die op de afdeling communicatie werkt?! Lees hier of dit boek zo leuk was als ik hoopte.

Boekentips
Sfeerbeeld bij blog over boekentips - Je ziet een stapeltje boeken op het strand liggen.

So many books, so little time

Er zijn meer mooie boeken geschreven dan je óóit kunt lezen in de (hopelijk) 100 jaar die je op de wereld bent. Daarom deel ik hier vanaf nu weer vaker mijn mening over de boeken die ik las. Zodat jij de pareltjes eruit kan vissen en de tegenvallers lekker kunt overslaan 😉.

Boekentips

Recensie – De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Ik dacht dat De vrouw die een jaar in bed ging liggen ook waargebeurd was. Een volmaakte huisvrouw die dodelijk vermoeid raakt van altijd maar voor anderen zorgen en zelf ergens op het tweede plan blijven. Ik kon me wel iets voorstellen bij die moeheid 😉. 't Bleek fictie, wat even een tegenvaller was. Maar algauw werd het verhaal zó absurd dat ik toch graag wilde weten waar dit in vredesnaam zou eindigen!

Boekentips
Foto van een man tegen een gele achtergrond, met een paars boek voor zijn neus.

Recensie – Angstige mensen

Heel anders dan alles wat ik ooit eerder las, maar wat een heerlijk boek was dit! Grappig, ontroerend, frustrerend, nieuwsgierigmakend, kippenvelgevend, vol prachtige taalvondsten en bizarre plotwendingen … this book has it all 🥰.

Boekentips

Recensie – Wen er maar aan

Als je keihard wil lachen, moet je dit boek van Maike Meijer lezen (je kent haar misschien wel van Toren C). Met teksten als 'zo'n honger dat ik kwijlend naar mijn flosdraad kijk of er nog iets aanhangt wat ik kan verorberen' en met tekeningen erbij die minstens zo hilarisch zijn. Lezen hoor!

Boekentips
Sfeerfoto van een stapeltje boeken voor een blauwe muur

Boekentips – februari 2024

Deze boeken las ik in februari.
Niet zo'n mooi lang lijstje als in januari, maar ja, toen had ik een week kerstvakantie. Maar ik las wél een paar prachtige boeken, dus lees toch maar even verder 😇

Boekentips

Recensie – Het meisje dat verdween

“Ik word bang van de titel van jouw boek,” zei mijn dochter. En terecht. Wat een horror moet het zijn, als je dochtertje zomaar verdwijnt. De dochter die je probeert te redden, maar die verraden wordt en moederziel alleen aan de nazi’s wordt overgedragen. Waargebeurd en afschuwelijk verhaal, maar wel een absolute aanrader om dit boek te lezen.