Waarom ik mijn nieuwe merknaam deelde vóórdat ik daar klaar voor was

13 apr 2022 | Marketing, Persoonlijk

Een paar weken geleden kondigde ik aan dat ik dit jaar mijn bedrijf ga rebranden. Van Sterkstaaltje naar Zon in je Copy. En dat terwijl ik werkelijk álles nog in gang moet zetten om dit merk in de wereld te slingeren! Waarom deed ik dat nu al? Om 4 redenen. En omdat ik vermoed dat die voor veel mensen herkenbaar zijn, schreef ik er een blog over.

1. Een knoop doorhakken geeft heel veel energie

En met die energie roste ik in een paar minuten de post uit mijn toetsenbord waarin ik de rebranding aankondigde. En die ik dezelfde dag nog deelde. Had ik dat niet gedaan, dan was dit geen post geworden maar als ruwe tekstflard tussen de andere honderd flarden, losse-flodder-posts en goeie ingevingen in mijn Evernote-app beland.

2. Dan kan ik niet meer terug

I know me. Als ik het alleen in mijn hoofd laat rondzoemen, blijf ik stiekem altijd nadenken over een nog bigger, better idea. Een keertje scrollen door mijn Evernote-notities vol leuke concepten en ‘ideeën voor ooit’ en ik begin weer te twijfelen: is dat niet een nóg betere richting? Dus: out in the open ermee, kun jij me accountable houden 😉

3. Ik voorkom dat ik het te groot maak

Mijn hoofd heeft kleine stapjes nodig. En mijn natuurlijke neiging is om alles groots aan te pakken. En 100 procent goed, want stel je voor dat het niet perfect is. Dat gaat dan ongeveer zo in mijn hoofd:

Mindmap van alle gedachten bij een rebrandingAfijn, je snapt: als je zo denkt gebeurt er nooit wat. Maar nu kan ik niet meer terug. Ik ben gewoon begonnen. En ik bekijk bij elk drempeltje wel gewoon hoe ik daar het beste overheen kan stappen. Of sjezen.

4. Het geeft richting aan mijn eigen content

Door te kiezen voor een nieuw merk, kies ik er ook voor om een bepaald type content te gaan schrijven. En andere dingen los te laten. Door het nu vast te vertellen, kan ik er ook lekker over gaan praten. Over de kracht van positieve teksten. Over hoe belangrijk zon in je copy is. Over hoe je dat dan precies doet, en hoe ik je daarbij help. En daarnaast geeft het me ook de kans om het hele proces van rebranden met je te delen. Want het is niet morgen klaar. En er liggen nog heel wat drempeltjes op de route.

Dat kan ik allemaal lekker onzichtbaar achter de schermen zelf uitvogelen. Maar ik kan er ook over delen. Want bouwen aan een merk, en dat merk met sterke copy en content laten shinen, zodat je business gaat groeien, dát is waar ik mijn klanten mee help. Door dit proces met je te delen, kan ik zelf de talk walken. Showen not tellen. Inspiratie geven aan bedrijven en ondernemers die óók graag hun merk beter in de spotlight willen zetten. Met ijzersterke copy en content.

En rebranding al helemaal op orde of niet, daarvoor kun je gewoon nu al bij me terecht.
You know where to find me 😉.

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en flauwe-woordgrapjes-lover. Tovert je saaie of moeilijke teksten om in #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Mail me!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Lees je gewoon lekker verder?

Persoonlijk

Meng ik me in de discussie?

Zal ik me nou in deze discussie mengen of niet? Dat vraag ik me bijna dagelijks af bij de gemiddelde Facebook-post die ik voorbij zie komen in mijn tijdlijn. Of het nu gaat over vluchtelingen, het coronavirus, bezuinigingen in de zorg of het onderwijs, een willekeurige strafzaak of een ontroerend nieuwsbericht over een groot geldbedrag dat is opgehaald voor een doodziek kindje. Waar is de nuance?

Persoonlijk

Stralend falen

Mijn reactie op een column van Japke-d Bouma over de durf-te-falen-beweging. Die schrijft voor dat je bewust fouten moet maken en de woede van je baas op je hals halen. Vond ik wat van 😉

Boekentips

Recensie – Kut kanker!

Veertien keer kanker krijgen en dan zó positief blijven… Iedere keer als ik Bibian Mentel op tv zie ben ik weer totaal ondersteboven van haar mentale veerkracht. Haar ‘mentelity’. Daar wilde ik meer van weten, en dus las ik haar boek.

Boekentips
Sfeerbeeld bij blog over boekentips - Je ziet een stapeltje boeken op het strand liggen.

So many books, so little time

Er zijn meer mooie boeken geschreven dan je óóit kunt lezen in de (hopelijk) 100 jaar die je op de wereld bent. Daarom deel ik hier vanaf nu weer vaker mijn mening over de boeken die ik las. Zodat jij de pareltjes eruit kan vissen en de tegenvallers lekker kunt overslaan 😉.

Boekentips

Recensie – De waterdanser

Oprah Winfrey vond De waterdanser een van de beste boeken die ze ooit gelezen had. ‘Ik was compleet in de ban,’ zei ze. Meer aanmoediging heb ik niet nodig om een boek direct te gaan lezen.

Boekentips
Sfeerfoto van een stapeltje boeken voor een blauwe muur

Boekentips – februari 2024

Deze boeken las ik in februari.
Niet zo'n mooi lang lijstje als in januari, maar ja, toen had ik een week kerstvakantie. Maar ik las wél een paar prachtige boeken, dus lees toch maar even verder 😇

Boekentips

Recensie – De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Ik dacht dat De vrouw die een jaar in bed ging liggen ook waargebeurd was. Een volmaakte huisvrouw die dodelijk vermoeid raakt van altijd maar voor anderen zorgen en zelf ergens op het tweede plan blijven. Ik kon me wel iets voorstellen bij die moeheid 😉. 't Bleek fictie, wat even een tegenvaller was. Maar algauw werd het verhaal zó absurd dat ik toch graag wilde weten waar dit in vredesnaam zou eindigen!

Boekentips

Recensie – Selma

De ondertitel van het boek Selma van Carolijn Visser trok meteen mijn aandacht: Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. Hoeveel tegenslag kun je hebben in je leven? Het boek won in 2017 de Libris Geschiedenis Prijs, dus dit moest natuurlijk gelezen worden.

Marketing

Het mooiste cadeau van Sinterklaas

Sinterklaas bracht dit jaar wel een héél bijzonder cadeau voor mij mee! Op pakjesavond ging namelijk mijn nieuwe website live. En hemeltjelief, wat ben ik blij met dit cadeau! Want een cadeau, dat is het ❤️. 🎁 Een cadeau van Marloes die het design maakte en de...