Schrijven + lachen = gouden combi

19 apr 2023 | Schrijftips

Ik zag deze week een heel tof filmpje. Een filmpje dat feilloos laat zien hoeveel impact een lach heeft. Op jezelf én op anderen. Kijk, hier heb je dat filmpje. Kun je zelf zien hoe je gezicht en uitstraling totaal veranderen zodra je een lach op je gezicht tovert:

Lachen is zo belangrijk, lieve mensen ❤️.
Het vermindert stress en het laat je letterlijk beter voelen.

Chagrijnig? Forceer maar eens een lach op je gezicht.
Nee, niet zo’n nukkig grijnsje ‘puur omdat het moet’ 😬
Een échte lach.

Toe maar. Probeer maar eens.
Wedden dat je je daarna beter voelt?

Het leuke is… dit lach-effect werkt ook in teksten

Schrijf je een tekst met een chagrijnige bakkes?
Dat voelt je lezer feilloos aan!
(En wat denk je: zou die lezer dan graag klant bij je worden…? 😏)

Schrijf je je teksten met een glimlach op je gezicht?
Zelfs als ’t in eerste instantie een neplach is?
Dan gloeit de warmte door je woorden heen.

En dat vínden lezers toch een potje aantrekkelijk! 🔥🔥

Ze worden blij van de tekst en voelen zich er beter door.
En daardoor worden ze ook blij van jou.
Voelen ze zich beter … door jou.
Willen ze graag samenwerken … met jou!  

Sssstt, hoor je dat? Daar rinkelt je telefoon al!  ☎️

Mijn punt is: natuurlijk moeten je teksten inhoudelijk sterk zijn. En kun je met allerlei psychologische principes en slimme call-to-action’s je omzet boosten via je teksten.

Maar het begint bij het overbrengen van de juiste vibe.
Als je teksten niet het juiste gevoel overbrengen, wordt het nooit wat tussen  jou en die lezer.

Dus tover een glimlach op je gezicht. Tover die zon in je copy 🪄
Dan tover je ook zon in de koppies van je lezers.
En verwelkom je ze binnenkort misschien wel als klant! 

PS. Werk je op kantoor en voelt het wat gênant om de hele dag grijnzend achter je bureau te zitten? Er zijn ook andere manieren om die warmte in je tekst te brengen 😉.

Mij inschakelen bijvoorbeeld. Ik tover graag die zon in je copy én je koppie 😎

Je las een blog van mij, Annelies. (Wie?!)

Copycoach, communicatiestrateeg en liefhebber van mooie zinnen en flauwe woordgrapjes. Schrijft #tekstenwaarjeblijvanwordt, want saaie teksten zijn er al genoeg. En daar wordt geen mens én geen merk beter van. Dus wil jij je teksten meer laten shinen? Stuur me een berichtje!

Claartje blij door zakelijk tekenen

Hi, ik ben Annelies

Copycoach, communicatiestrateeg en (eind)redacteur voor bedrijven die online net zo inspirerend willen zijn als in het echt, zodat ze de allerleukste klanten en sollicitanten aantrekken.

Lees je gewoon lekker verder?

Boekentips

Deze boeken las ik tijdens mijn vakantie

Vakantie is voor mij hét moment om even grandioos boeken te bingen. Dat lukte dit jaar ook weer best aardig, ook al waren we met 9 man op vakantie en gingen alle avonden 'op' aan spelletjes en wijntjes drinken. Maar overdag… bij het zwembad… ja, daar genoot ik met...

Boekentips

Boeken waar ik blij van werd in mei 2022

In mei las ik 4 boeken, en hier lees je de recensies, waaronder 'Waarom vrouwen minder werken dan mannen'. Verplichte kost, wat mij betreft! En verder: Een thuis in Afrika, Kees de Jongen en Oorlogsdochter (lezen als je fan van Downton Abbey bent!)

Boekentips

Recensie – De waterdanser

Oprah Winfrey vond De waterdanser een van de beste boeken die ze ooit gelezen had. ‘Ik was compleet in de ban,’ zei ze. Meer aanmoediging heb ik niet nodig om een boek direct te gaan lezen.

Boekentips

Jij bent een badass

Wat een heerlijk boek! Het bruist van de energie die via mijn ogen zo in mijn hoofd en lijf terechtkwam terwijl ik het boek las. Jen Sincero heeft een supervlotte, heerlijk lompe recht-door-zee-schrijfstijl die me regelmatig hardop deed lachen. Maar intussen vertelt ze wel steengoede dingen. Lees maar!

Boekentips Zonnige teksten

Boeken waar ik blij van werd in maart

Lezen is op dit moment mijn grootste hobby. Mijn andere favoriete bezigheden – dansen op feestjes, uit eten, borrelen op terrasjes, reizen, shoppen, badmintonnen, escape rooms doen – staan net als bij de rest van de wereld nu even op een laag pitje. Dus lees ik maar gewoon wat meer. In maart las ik 5 boeken uit. Allemaal aanraders, vond ik, dus ik deel ze graag met je!

Persoonlijk

Stralend falen

Mijn reactie op een column van Japke-d Bouma over de durf-te-falen-beweging. Die schrijft voor dat je bewust fouten moet maken en de woede van je baas op je hals halen. Vond ik wat van 😉

Marketing

Hier zit het goud voor je contentmarketing

Lekker al je content uitbesteden aan een marketingbureau of een copywriter? Kan. Maar da's lang niet voor elk bedrijf de beste oplossing. Ik laat mijn klanten veel liever zélf hun content schrijven. Waarom? En hoe dan? Lees je hier.

Marketing

Het mooiste cadeau van Sinterklaas

Sinterklaas bracht dit jaar wel een héél bijzonder cadeau voor mij mee! Op pakjesavond ging namelijk mijn nieuwe website live. En hemeltjelief, wat ben ik blij met dit cadeau! Want een cadeau, dat is het ❤️. 🎁 Een cadeau van Marloes die het design maakte en de...